Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Sharia, Islam og Demokrati i EuropaHvad er islamisk ret egentlig? Hvad er forholdet mellem islam, islamisme og sharia? Hvordan forstås islamisk ret i samfundsdebatten i Danmark og Europa? Og hvordan kommer muslimers retsforståelse til udtryk i vestlige samfund?

Islamisk ret, sharia og dets forhold til demokrati står som noget af det mest kontroversielle i debatten om islam i Europa og Danmark. For muslimer er sharia en ufravigelig del af religionen, men for mange politikere og debattører er sharia uforeneligt med demokrati. Samtidig foregår der en stor kamp inden for islam om, hvordan sharia skal forstås og foreskrives.

Levende fortalt med eksempler fra den seneste tids debat giver dette foredrag svar på spørgsmål og en mere nuanceret forståelse af en af tidens allermest aktuelle emner.

Foredraget tager omkring en time, men der er altid mange vigtige sprøgsmål, som der er god grund til at tage sig tid til.
Niels Valdemar Vinding
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: Efter gældende takst


Andre foredrag ved Niels Valdemar Vinding


Om foredragsholderen

Niels Valdemar Vinding

Hvedevej 1 2700 Brøsnhøj Telefon: 51217682 Skriv email

Niels Valdemar Vinding, ph.d., BA (teol), cand. mag. islamstudier, er adjunkt ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet, hvor han forsker i islam og muslimer i Danmark og Europa med særlig fokus på sharia, religion og
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked