Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Dansk og/eller muslim?


Konversion til islam i Danmark I de sidste årtier er flere danskere konverteret til islam. Hvad er det, der trækker dem til islam? Man antager ofte, at personer der konverterer til islam udgør kvinder der har giftet sig med mænd, der er indvandret til Danmark. Men virkeligheden er langt mere nuanceret, og gruppen af konvertitter omfatter vidt forskellige danskere med meget forskellige bevæggrunde for at konvertere.
Foredraget, som er baseret på et forskningsprojekt om omvendelse til islam i Danmark, handler om konverterede danskeres mangeartede fascinationer og forståelser af islam i et samfund, hvor vestlige værdier og islam tit bliver anset for at være uforenelige størrelser.
Foredraget kommer ind på danske konvertitters selvforståelser i forhold til at være dansk muslim, og deres oplevelser af at indgå i et religiøst fællesskab med muslimer med andre etniske baggrunde.
Tina Gudrun Jensen
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: Efter statens takst


Andre foredrag ved Tina Gudrun Jensen


Om foredragsholderen

Tina Gudrun Jensen

antropolog og religionssociolog Absalonsgade 15 1658 København V Se website Skriv email

Tina Gudrun Jensen er cand.mag. i religionssociologi og ph.d. i antropologi. Hun er ansat ved Københavns Universitet og indehaver af virksomheden Coexist, som har fokus på mangfoldighed og sameksistens. Hun er drevet af en nysgerrighed efter at forstå de
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked