Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Jazzen i kirken - Kirken i jazzen.


Gennem tiderne har adskillige jazzfolk været kristent inspirerede i deres arbejder. Det er ikke så mærkeligt, for afro-amerikanernes musik har i dens oprindelse en tæt sammenhæng med gudsdyrkelsen.
Den nære forbindelse ses allerede i tidlige betegnelser som "negro spirituals" og "gospelmusic".

Da jazzen forlængst var blevet kunstmusik komponerede en af dens største personligheder, Duke Ellington, tre "Concerts of Sacred Music", specielt rettet mod opførelser i kirkerum. Og der findes mange andre, omend mindre ambitiøse eksempler på, at inspiration fra kirken har været af stor betydning for en række af jazzens vigtige udøvere.

I et foredrag med musikeksempler præsenteres nogle af de mest karakteristiske eksempler på jazz i kirken ligesom det vil blive belyst hvorledes kirken har været en del af jazzens historie. Og der vil blive givet eksempler på hvorledes inspiration fra ikke blot kristendommen, men også andre religioner er af afgørende betydning for nulevende jazzmusikere.

En forudsætning for arrangementets gennemførelse er, at der i loksalet er et godt musikanlæg til CD-afspilning.
Finn Slumstrup
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: Efter gældende takster


Andre foredrag ved Finn Slumstrup


Om foredragsholderen

Finn Slumstrup

Forfatter Smedegade 6 5970 Ærøskøbing Telefon: 38868057 Se website Skriv email

Forfatter. Har været højskolelærer på Snoghøj og Askov samt forstander for Vallekilde Højskole. Derefter informationschef i Dansk Flygtningehjælp. 1991-99 chef for DR P1, og medarbejder ved DR Kultur til 2007.
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked