Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Kristne indflydelser i vikingernes verden


- om vikingesamfundets møde med den kristne verden Vi ser på vikingernes storslåede og fantasifulde udsmykning med løver, heste, fugle og slanger ofte sammen med slyngende vinranker og fligede akantusblade.

Det er nye motiver, som pryder våben, smykker og andre genstande. Vi følger inspirationerne til disse motiver fra orientalske, engelske og kontinentale traditioner med tilknytning til den kristne verden og symbolik.

Vikingernes kendskab til den spirende kristendom i 800- og 900-tallet ses bl.a. i ornamentikken. Afgørende indflydelse på vikingernes billedverden og kulturhistorie knyttes til de berømte vikingetogter, som ledes af stormandsslægterne, til de udvidede handelsforbindelser og andre kontakter til store dele af Kontinentet og de østlige egne.

Danmark er et hierarkisk opbygget samfund. Det ses bl.a. i de medgivne gravudstyr hos både mænd og kvinder.

Kristendommen indføres omkr. 965 e. Kr. Vi skal høre om alt det, der sker både før og efter Jellingstenen bliver rejst og de første kirker bygges.

60-90 min. Hjælpemidler: projekter + lærred eller hvid væg, evt. mikrofon. 2500 kr. + transport.
Iben Skibsted Klæsøe
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: 2.500,-
Honorar til transport: Efter aftale


Andre foredrag ved Iben Skibsted Klæsøe


Om foredragsholderen

Iben Skibsted Klæsøe

Ekstern lektor, Ph.D. Fasanvænget 267 2980 Kokkedal Telefon: 49146498 Skriv email

Mag.art., Ph.d. i arkæologi med speciale i vikingetid.
Jeg er arkæolog og har siden 1992 undervist på Københavns Universitet og har haft kurser og foredrag ved Folkeuniversitetet, ved højskoleformiddage, ved sogne- og menighedsrådsarrangementer samt i hi
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked