Lars Jespersen

Forfatter, foredragsholder, kommunikationsrådgiver

Foredrag

Boghandlerens søn - et dramatisk tidsbillede fra 1620'erne

I foredraget fortæller Lars Jespersen om en dramatisk periode af Danmarkshistorien. Han tegner et atmosfærefyldt billede af en tid med prægtige nye købmandsgårde, international handel, gader der flyder med skidt og afflad, og sygdomme, der hærger og plager indbyggerne. 

Det er midt i den danske renæssance i 1620'erne, hvor der er en levende folketro, en stærk kirke og en fremspirende ny videnskab. Der er jagt på troldfolk (de senere hekse) og mennesker brændes. Europa var midt i en lang og voldsom krig. Danmark var endnu nordens førende stormagt, men på den tid blev kimen til nedturen lagt - og det fik man for alvor at mærke i Jylland, der både blev hærget og besat.

På kun tre år oplevede Aalborg en udvikling fra, at Jens Bangs Stenhus blev bygget færdigt som kronen på værket af en rivende udvikling i handelslivet, til at byen oplevede sult, opstand, pest og blev ødelagt af krig. 

Mød blandt andre  den unikke købmand Jens Bang og hans hustru, en biskop gjort af usædvanligt stof, en søn af en forvist boghandler og en præstedatter, og historien om købmænd, der gemmer korn for næsen af sultende håndværkere - og så dukker der jævnligt sørøvere op og tager gidsler, som bliver gjort til slaver eller købt fri for store summer. 

Rejs med 400 år tilbage i tiden - og oplev, hvordan det nogle gange er som om historien gentager sig. 

Lars fortæller også om arbejdet med - og overvejelserne bag - at skrive en historisk roman.

Regioner
Hele landet