Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Lillys Danmarkshistorie - kvindeliv i fire generationer


Pia Fris Laneth fortæller 150 års danmarkshistorie som en sprudlende familiekrønike Oldemødre med store børneflokke knokler hele livet for at holde sulten fra døren. Mormoren fra en fattig, jysk landsby er på nippet til at dø i barselsseng, farmoren vokser op i et selvbevidst arbejdermiljø i et af Københavns brokvarterer og forsørger sine uægte børn med symaskinen, indtil hun finder sit livs kærlighed.

Forfatterens mor, Lilly, en drømmer fra et indremissionsk hedesogn, bliver født i 1930 og kommer i ulykke som syttenårig. Hun foretager den lange rejse fra roemarkerne til velfærdsdanmarks køkkenmaskiner og charterrejser. Hendes døtre uddanner sig, de vælger traditionelle mandejob og er økonomisk selvstændige.
Kort sagt masser af stolt kvindelig livskraft i en nærværende danmarksfortælling om kjolernes længde, lønnens størrelse, prævention og kvindekamp for retten til at være statsborger, for frihed - og sjov.

Lillys danmarkshistorie blev dramatiseret og gik for fulde teatersale landet over i efteråret 2015. Stykket genopsættes og turnerer igen i eftersommeren 2016.
Bogen fik LO's store kulturpris og KRAKA-prisen. Læs uddrag her: www.piafrislaneth.dk

Pia Fris Laneth
Varighed: 2 timer
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: Statens takst


Andre foredrag ved Pia Fris Laneth


Om foredragsholderen

Pia Fris Laneth

"Pia Fris Laneth er ganske enkelt en ypperlig fortæller, der med sit nærvær og store sprogtalent formår at tryllebinde sine tilhørere – ung som gammel.”Jørgen Carlsen, forstander for Testrup Højskole. Se website Skriv email

Pia Fris Laneth brød igennem med bestselleren ”Lillys Danmarkshistorie”. Bogen blev dramatiseret og gik for fulde, begejstrede teatersale landet over i 2015-2016 .
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked