Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Ulvejagt, foredrag og roman


Corfitz Ulfeldt, kongelig svigersøn, tyveknægt og landsforrædder Historien om rigshofmester, greve og kongelig svigersøn, Corfitz Ulfeldt, er et bemærkelsesværdigt stykke danmarkshistorie, der tager sig udgangspunkt med Ulfeldts fødsel på Hagenskov Slot i 1606. Vi følger hans uddannelse, karriere og ægteskab til hans død. Han, der havde været Danmarks næst mægtigste mand, døde syg, dødsdømt og henrettet in effigie, alene og på flugt.
Han var et sammensat menneske. En usædvanlig begavelse, der lod ærgerrigheden, forfængeligheden og magtsygen løbe af med sig. Corfitz Ulfeldt var af højt respekteret, dansk adel, søn af rigskansler og lensmand, Jacob Ulfeldt og Birgitte Brockenhuus til Egeskov. Hun fødte sin mand 17 børn på 22 år, og sønnen Corfitz blev både sit lands ambassadør, diplomat, kongens højre hånd og sit lands forræder, da han gik ind i den svenske konges tjeneste. Han sad med ved forhandlingsbordet i Roskilde i 1658, hvor han var medunderskriver på det dokument, der fratog 1/3 af Danmark . Han var gift med Christian 4.s datter, Leonora Christina, der trofast og vedholdende fulgte ham i tykt og tyndt. Hans forræderi kom til at koste hende 22 års fangenskab i Københavns Slots fængsel, Blåtårn.
Corfitz Ulfeldt blev syg i en ung alder. Hvad fejlede han og fik sygdommen indflydelse på hans professionelle karriere, liv og død?

I efteråret 2019 udkommer den biografiske og historiske roman om Corfitz Ulfeldt med samme titel som foredraget. Forfatter, Lisbeth Weitemeyer.


Lisbeth Weitemeyer
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: 4.000,-
Honorar til transport: Efter aftale


Andre foredrag ved Lisbeth Weitemeyer


Om foredragsholderen

Lisbeth Weitemeyer

Cand mag, dramaturg Grønfeld Bygade 9 8400 Ebeltoft Telefon: 86336241 Se website Skriv email

Lisbeth Weitemeyer er cand. mag., dramaturg, rutineret foredragsholder, fortæller, guide og forfatter med fire udgivelser. Har gennem 14 år haft selvstændig virksomhed, Klar Scene, med foredrag, fortælling, undervisning og guidede udflugter. Foredrag, for
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked