Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Caroling Mathilde


en dronnings exit Danmarkshistorie om 1700 tallets sindssyge konge, der blev gift med en purunge engelske prinsesse, der forelskede sig i hans livlæge. De tog alt fra hende, men livet måtte hun beholde. Det er historien om et kongehus, der levede i overflod. Et Danmark, der hang i laser med store sociale uligheder, et elendigt sundhedsvæsen og en læge, der så Danmark som en patient og tænkte: "Her må gøres noget!" - og så tog han fat med en ihærdighed, der også blev hans død.

Hun kom purung til Danmark for at blive gift med Christian 7. De to skulle leve op til forventningen om, at de sikrede arvefølgen til den danske trone.

Den tyske læge, Johan Friedrich Struensee, blev kongens livlæge og snart blev den begavede og fremsynede tysker Danmarks store reformator med bl.a. ønsket om opløsning af stavnsbåndet. Snart rasede intriger og bagvaskelse i hjørner og kroge fra gade til stuer, i kancelliet og i de kongelige gemakker. Overalt blev der hvisket om dronningens prekære forhold til sin mands læge og rådgiver. Med Louise Augustas fødsel og Struensees tiltagende og egenrådige magtbeføjelser i kancelliet, gik parret deres undergang i møde.
Et foredrag og magt, begær og had, men først og fremmest om et fortvivlet ægteskab og forelskelsens opslugende passion.
Historien om Caroline Mathilde afholdes også som en bevægende og smuk,dramatiseret fortælling, 60 min. Forhør nærmere.
Lisbeth Weitemeyer
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: 4.000,-
Honorar til transport: Efter aftale


Andre foredrag ved Lisbeth Weitemeyer


Om foredragsholderen

Lisbeth Weitemeyer

Cand mag, dramaturg Grønfeld Bygade 9 8400 Ebeltoft Telefon: 86336241 Se website Skriv email

Lisbeth Weitemeyer er cand. mag., dramaturg, rutineret foredragsholder, fortæller, guide og forfatter med fire udgivelser. Har gennem 14 år haft selvstændig virksomhed, Klar Scene, med foredrag, fortælling, undervisning og guidede udflugter. Foredrag, for
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked