Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Rationel Optimisme


Headlines eller trendlines Du tager fejl om verden. Den er meget bedre end du tror!

Nyhederne fortæller om ulykker og katastrofer hver dag, men data fortæller en historie, vi hører for sjældent. Nemlig at verden på rigtig mange punkter er bedre nu end nogensinde før.

Du ved måske, at vi lever længere end vores forfædre. Men ved du også at der er mere fred, færre olieudslip, færre atomsprænghoveder og mindre sult end nogensinde før? Eller hvad med fremskridt mht. dødsulykker, børnearbejde og flystyrt?

Hvis vi er misinformerede om verdens tilstand, kommer vi så til at bekymre os unødigt? Hvis vi giver vores børn en forkert opfattelse af verden, kommer vi så til at ruste dem dårligt til fremtiden? Træffer vi forkerte beslutninger i vores arbejdsliv? Kommer vi til at spilde vores tid?

Med udgangspunkt i Steven Pinkers bog Enlightenment Now, Hans Roslings bog Factfulness og Oxford University projektet Our World in Data giver jeg et levende og passioneret overblik over 20-30 forskellige vigtige områder, hvor vi har gjort store fremskridt.

Oxford projektet og disse betydelige tænkere dokumenterer fremskridtet med tal fra Gapminder.org, OurWorldinData.org, Amnesty, FN og andre. Det er stof til eftertanke – og basis for handling.

Jeg ved godt, at pessimister lyder som om de prøver at hjælpe, mens optimister lyder som om de prøver at sælge dig noget, men jeg vil alligevel gerne prøve at overbevise om, at verden er blevet bedre, og at vi ikke behøver at fortvivle. Der er nok af problemer i verden og mange af dem kan vi løse, men kun hvis vi forstår, hvordan verden rent faktisk er, og kun hvis vi kan se de fremskridt, vi allerede har gjort.

Søren Elvang Hemmingsen
Varighed: 1 time
Honorar: 4.000,-
Honorar til transport: Vil jeg gerne have dækket


Andre foredrag ved Søren Elvang Hemmingsen


Foredrag

Billeder

Om foredragsholderen

Søren Elvang Hemmingsen

Foredragsholder Troense Strandvej , Tåsinge 14 5700 svendborg Telefon: 20662466 Skriv email

Du tager fejl om verden - og den er bedre end du tror
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked