Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Vov at være asocial og offline!


Samtale, nærvær og ensomhed i internettets tid Der er fordele forbundet med den nye kommunikationsteknologi, computeren og mobiltelefonen. Den har gjort det lettere at skaffe sig adgang til informationer, tekster, bøger, billeder, analyser og vurderinger, som tidligere var utilgængelige for hvermand. Desuden har den lettet vores hverdag i både hjemmet og på arbejdet og gjort det muligt for os at bevare en tæt kontakt til familiemedlemmer og venner, som bort et andet sted i landet og verden. Jeg tror ikke, der findes mange, der for alvor ønsker sig tilbage til tiden før computeren, internettet og mobiltelefonen.
Til gengæld er der så mange problemer forbundet med teknologien, at vi bør lære at bruge den på en fornuftig og kritisk måde. For ellers risikerer vi at miste kontrollen med vores eget liv, komme på afstand af vores nærmeste og i sidste ende miste os selv og vores kontakt med den sanselige verden, som vores mentale og fysiske helbred afhænger af. Det er mit formål med dette foredrag at forklare dette på baggrund af den foreliggende forskning i brugen af sociale medier og internet. Forsvaret er derfor et forsvar for samtalen, nærværet, sansningen og den gode ensomhed.
Foredraget bygger på en bog, der vil udkomme i 2019.
Michael Böss
Varighed: 1 time
Honorar: 5.000,-
Honorar til transport: Kørsel i egen bil


Andre foredrag ved Michael Böss


Om foredragsholderen

Michael Böss

Forfatter, skribent og lektor emer. ved Aarhus Universitet P O Pedersens Vej 12 7500 Holstebro Telefon: 20934818 Se website Skriv email

Forfatter
Foredragsholder
Kommentator ved Morgenavisen Jyllands-Posten
Lektor emer. ved Aarhus Universitet
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked