Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Det forsvundne spædbarn - en uopklaret tragedie


om Det forsvundne spædbarn
En “semikrimi” inspireret af en virkelig begivenhed. I februar 1966 blev et tre måneder gammelt spædbarn, kaldet “Basse” fjernet fra sin barnevogn foran trikotageforrretningen “Lisa” i Kongensgade midt i Odense.
Sagen er en af Danmarks mest spektakulære kriminalsager i efterkrigstidens Danmark – og den er aldrig blevet opklaret.
“Det forsvundne spædbarn” er fiktion, så alle personer og handlinger er et udtryk for, hvad jeg forestiller mig, der kunne være sket – dengang. Jeg er født og opvokset i Odense. Derfor har den tragiske begivenhed altid ligget og “murret” i min bevidsthed, især på grund af alle de rygter moderen, der var alene med sit barn, blev udsat for.
Men hvad skete der egentlig? Hvorfor blev den lille dreng ikke fundet? Det kommer jeg med et bud på i “Det forsvundne spædbarn”
Jeg kalder ”Det forsvundne Spædbarn” en semikrimi for at understrege, at det ikke er forbrydelsen, der er det vigtigste, men det forbrydelsen gør ved de mennesker, der er impliceret: Forbryderen, vidnerne, ofrene.
I mit foredrag vil jeg med baggrund i den virkelige sag tale om, hvordan fakta kan blive til fiktion. Jeg vil fortælle om mine etiske overvejelser i forhold til at skrive om måske endnu levende personer – og om hvordan jeg har brugt min baggrund som psykolog til at skabe de psykologiske “profiler”, der har været med til at sandsynliggøre plottet i “Det forsvundne spædbarn”, om researche-udfordringer o.m.a.Linda Lassen
Varighed: 2 timer
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: statens takster/efter aftale


Andre foredrag ved Linda Lassen


Om foredragsholderen

Linda Lassen

forfatter Brinken 13 6300 Gråsten Telefon: 29331181 Se website Skriv email

Jeg er forfatter og har udgivet ca. 40 bøger. Jeg er født i Odense, forlod skolen efter 8 klasse, arbejdede en del år som ufaglært, inden jeg som voksen genoptog skolegangen. Jeg har læst dansk og nordisk litteratur, har en uddannelse som lærer, og mens
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked