Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Håbets År - om Gertrud Rask og Hans Egede


Danmark og Grønland 1721 - 1736 I 2011 hvor Håbets År udkom var Gertrud Rask et ubeskrevet blad. Jeg måtte researche helt fra grunden for at få en “levende kvinde” ud af den smule der var skrevet om hende.
At det er lykkedes vidner de mange positive anmeldelser om.
I mit foredrag vil jeg tale om tilblivelsen af bogen – om Gertrud og Hans og deres fire børn, om den tid, de levede i – om en stærk kvinde, der ikke kun var sin mands ledsager, da familien rejste til Grønland i 1721 og dermed startede 300 års dansk – grønlandsk sameksistens.
Jeg vil tale om den måde jeg har “bygget” personerne op på, ud fra den psykologiske indsigt, jeg via mit arbejde som psykolog har erhvervet mig – og ud fra den viden jeg har om tiden og dens menneskesyn og levevilkår.
Var Hans Egede en gold fanatiker eller en idealist der ønskede at videregive det, han troede på som sand tog rigtigt til grønlænderne?
Kan romanen om mødet mellem grønlænderne og danskerne sige os noget i dag? Hvordan mon det har været for de fire Egedebørn at begå sig I en kultur, hvor de var fremmede, og med en far, der ville lave om på grønlændernes gamle og velprøvede religion? Romanen er også et portræt af en stærk kvinde I en kvindefjendsk tid. Kan Gertrud være forbillede for kvinder I dag?

Linda Lassen
Varighed: 2 timer
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: statens takster/efter aftale


Andre foredrag ved Linda Lassen


Om foredragsholderen

Linda Lassen

forfatter Brinken 13 6300 Gråsten Telefon: 29331181 Se website Skriv email

Jeg er forfatter og har udgivet ca. 40 bøger. Jeg er født i Odense, forlod skolen efter 8 klasse, arbejdede en del år som ufaglært, inden jeg som voksen genoptog skolegangen. Jeg har læst dansk og nordisk litteratur, har en uddannelse som lærer, og mens
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked