Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Om at være psykisk syg og pårørende før og nu.


Om at være psykisk syg og pårørende før og nu.
Med udgangspunkt i min roman fra 2016, "Forsvar for Martha" om husmandskonen Martha, der i årene 1907 – 30 får 12 børn, heriblandt datteren Mette, der kommer til at tilbringe det meste af sit voksne liv på Sindssygeanstalten i Middelfart – og min roman fra 2018 "Rundt om Rune," der handler om Anna der her og nu kæmper med alle de ambivalente følelser, der følger med at være mor til en psykisk syg voksen søn, vil jeg tale om synet på psykisk sygdom før og nu.
Selvom der er 100 års forskel på de to historier, er det tankevækkende hvor mange fællestræk der er. Behandlernes tvivlrådighed over for Mette i 1930 -45 er ikke meget anderledes end afmagten overfor Runes dobbeltdiagnoser i 2018, og Marthas skamfølelse, der gør at hun undgår sine naboer og ikke har lyst til at fortælle om hvor Mette befinder sig, ligner præcis Annas skamfuldhed, når hun sidder blandt andre mødre der “praler” med hvor godt det går deres børn. Hvor langt rækker en mors kærlighed spørger både Martha og Anna sig selv – og os andre.
Er psykisk sygdom den enkeltes problem og ansvar – eller er det noget vi alle sammen skal forholde os til, tage ansvar for. Der er i hvert fald en masse at debattere.
Linda Lassen
Varighed: 2 timer
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: statens takster/efter aftale


Andre foredrag ved Linda Lassen


Om foredragsholderen

Linda Lassen

forfatter Brinken 13 6300 Gråsten Telefon: 29331181 Se website Skriv email

Jeg er forfatter og har udgivet ca. 40 bøger. Jeg er født i Odense, forlod skolen efter 8 klasse, arbejdede en del år som ufaglært, inden jeg som voksen genoptog skolegangen. Jeg har læst dansk og nordisk litteratur, har en uddannelse som lærer, og mens
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked