Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Danskere i Kina


- om Det danske Missionsselskabs arbejde i Kina 1896-1948 Som turist i Kinas nordlige provins, Heilongjiang vil man kunne møde mennesker, som lyser op i et smil, når man fortæller, at man er fra Danmark. Flere hundrede danskere arbejdede i netop dette område i årene 1896-1948 som udsendinge fra Det danske Missionsselskab. En vældig aktivitet udfoldede sig: missions-stationer, kirker, børnehjem, uddannelsesinstitutioner, planteskoler, lægeklinikker og hospitaler, uddannelsessteder for præster og læger og lærere.
I dag vokser kirken i Kina, store kirker bygges, mange bliver kristne, og man mindes danskerne med venlighed. Men hvad er historien bag? Hvilke danske personligheder og skæbner var med til at tegne disse afgørende år i Kinas nyere historie?

Foredraget giver stærke eksempler på det kulturmøde og de kriser, danskerne kom til at stå midt i, men viser også, hvordan kærligheden til Kina blev så stor, at mange danskere konstaterede: "Vi savner Kina mere, når vi er i Danmark, end vi savner Danmark, når vi er i Kina."
Martin Boje Christensen
Varighed: 1 time
Honorar: 3.500,-
Honorar til transport: statens takst


Andre foredrag ved Martin Boje Christensen


Om foredragsholderen

Martin Boje Christensen

Sognepræst Måbjerg kirkevej 6 7500 Holstebro Telefon: 97411862 Skriv email

Spændende foredrag om historiske, teologiske og kunstneriske emner - ledsages af billeder og illustrationer.
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked