Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
TROENS KUNST PÅ SICILIEN


Sicilianernes tro er stadigt meget nærværende i hverdagen, overalt ser man billeder og religiøs kunst. Vi vil i dette foredrag se på storslået kunst fra de byzantinske mosaikker i kirken i Monreale, barokke fontæner til hverdagens dekorative andagtsbilleder kaldet ” Sacre Bottega”, ofte kunstnerisk smukt udført og se på smukke malerier af den Sicilianske kunstner Antonelllo da Messina.
Siciliens religiøse kunst er overvældende og afvekslende man kan studere mange stilarter som de barokke kirker med svulstige stukudsmykninger, normanernes kirker med deres funklende mosaikudsmykninger, renæssancens harmoniske kirker og mange flere.
Derudover er Sicilien kendt for sine mange processioner og fester tit med flotte statuer og tableauer af Kristus, helgener og Madonna. Nogle udskåret i træ andre udført i de fineste sølvarbejder eller håndskåret i de lokale orange koraller fra Sicilien.
Vi vil komme bredt omkring på Sicilien, både i perioder og geografisk - foredraget er ledsaget af de fineste fotos fra Sicilien.
Vi vil blandt andet se populære kirker og kunst men også meget ukendte værker fra mindre byer på Sicilien, for eksempel: Capella Palentina, san Rosalias grav, Erice domkirke, påske tableauerne i Trapani, Chiesa di Gesu, San Vito statuen i sølv fra processionen i Mazara del Vallo, Tintorettos billede af den hellige Frans, transfigurations billeder og billedet af Thomas tvivleren, Santa Lucias begravelse af Caravaggio, Monreale kirken og klostergård, Pantokrater mosaiken fra Cefalu, madonna di Trapani, Chiesa Martorana i Palermo og meget mere.
Tine Kragh
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport:


Andre foredrag ved Tine Kragh


Om foredragsholderen

Tine Kragh

Kunsthistoriker/kunstner Haveforeningen Engly 45 2300 København S. Se website Skriv email

Tine Kragh er cand.mag. i kunsthistorie fra Københavns Universitet, hun har beskæftiget sig meget med kunst i kirkerne og har skrevet speciale om Guldaldermalernes altertavler.
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked