Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Sankt Petersborg - Musikkens by


Sonja Vesterholt tager os med på en musikalsk rejse tilbage til Skt. Petersborg - tidligere Leningrad. Med klip fra hendes dybt personlige dokumentarfilm "Sankt Petersborg - musikkens by" får vi et enestående indblik i musikkens helt særlige betydning for byens borgere.
Sankt Petersborg og musikken er et must for alle, der ønsker at sætte sig ind i den historie, som Ruslands kulturhovedstad gennemgik under den Anden Verdenskrig. Med prøverne og uropførelsen af Shostakovich' 7. Symfoni som eksempel fortæller filmen om Leningradborgernes ukuelighed og kulturens kolossale rolle under de 900 dages tyske belejring af det sultende og frysende Leningrad, hvor indbyggertallet faldt med næsten 2 millioner.

Shostakovich afsluttede sin 7. Symfoni i begyndelsen af marts 1942 og tilegnede den til Leningrad, hvor uropførelsen fandt sted i Filharmonien d. 9. August, 1942. "Leningradsymfonien" er stadig idag i Rusland et symbol på byens kamp mod tyskerne og opføres hvert år den 9. maj, årsdagen for sejren over fascisterne.

Sonja Vesterholts scoop er, at hun har fundet frem til 3 af musikerne og 1 af tilhørerne fra uropførelsen og lader dem fortælle om deres oplevelser fra prøverne og koncerten. På denne måde giver filmen et dybt autentisk, gribende og uafrysteligt billede af befolkningens heroisme og kulturens styrke.
Sonja Vesterholt
Varighed: 2 timer
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: Ja


Andre foredrag ved Sonja Vesterholt


Om foredragsholderen

Sonja Vesterholt

Forfatter, filminstruktør, rejseleder Telefon: 20221605 Se website Skriv email

Sonja Vesterholt kom fra et liv bag jerntæppet i Sovjet, til Danmark, et land med helt andre livsværdier og -anskuelser i 1970. Hun har tidligere erhvervet sig som bryggeriarbejder på Carlsberg, lærer i russisk på Københavns Universitet og stifter af Danm
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked