Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
"PIGEN FRA STETTIN"


Om pigen Madalinas opvækst i 1930'ernes Tyskland og senere liv i Danmark Britta Helbek vil i sit foredrag fortælle om:

I 2012 udkom første del af Pigen fra Stettin. I første del af romanen følger vi pigen Madalinas opvækst i en ganske almindelig familie i 1930’ernes Tyskland. Mange forandringer sker i både den lille piges familie og i det omkringliggende samfund. Faderen dør og Hitler og hans regime er på fremmarch. I familien er der delte meninger om, hvad det sidste kan betyde for fremtiden.
Forud og under arbejdet med bogen var gået måneders researcharbejde. Herunder en tur til Stettin og samtaler med nulevende personer, der kendte til tidens opvækstvilkår og samfundsforhold i Tyskland i perioden 1933 – 1942, som denne del af romanen omhandler.
Bogen har fået meget flotte anmeldelser, der kan læses på forfatterens hjemmeside.

I oktober 2017 udkom anden del af "Pigen fra Stettin". Madalina er nu 17 år gammel, nygift og ved romanens begyndelse (1942), ankommer hun til Danmark. Madalina har store forventninger til det liv, der nu skal leves med en dansk mand og med hans familie i et frit land. Alt har hun lagt bag sig og forude venter lykken. Men drømmene svarer ikke helt til virkeligheden og mange udfordringer venter. Danmark er under besættelse, der er rationering og småt med alt. Kultur og sprog er helt fremmed for hende. Madalinas savn efter hendes egen familie er stor. Også under arbejdet med denne roman, er der foregået et stort researcharbejde. Denne del af romanen foregår i Københavnsområdet og slutter i 1948.

Forfatteren vil i sit oplæg fortælle om arbejdet med begge romaner, sit forfatterskab i øvrigt samt researcharbejdets betydning. Hun vil fortælle om, hvor hun henter sin inspiration fra til at skrive både denne og øvrige romaner. Og hvordan det har været, og hvilken betydning der har fået for hende, at følge blandt andet i sin mors slægts fodspor, for at gøre fortællingen om ”Pigen fra Stettin” og hendes familie og det omkringliggende samfund troværdig for at ende ud med en fortælling, der på mange områder har træk helt ind i nutiden.
Britta Helbek
Varighed: 2 timer
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: Statens takster


Andre foredrag ved Britta Helbek


Om foredragsholderen

Britta Helbek

Bredgade 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 50503435 Se website Skriv email

Britta Helbek, forfatter, skribent og foredragsholder.

Britta Helbek blev født i Norge (1950), hvor hun boede, til hun flyttede med sin familie til Danmark (Silkeborg) i 1955, hvor hun voksede op. Faren var dansk, moren halv tysk og halv fransk af opri
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked