Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Hvad har gjort os til danskere?


Dansk kultur fra Harald Blåtand til Danmarkskanon! Et foredrag, der, med tråde til historiske begivenheder og symboler, forsøger at tegne et billede af vort fælles kulturgrundlag. Dannebrog og Dybbøl er to af de historiske symboler, der har haft betydning for, at vi er, som vi er.
Guldalderens beskrivelse af Danmark i billede og tekst er også en væsentlig faktor. Vi ser også på, hvordan udenlandske gæster har set danskere gennem tiderne. Danmarkskanonen inddrages ligeledes for at finde elementer til forståelsen af, hvad det er, der er særligt ved at være dansk.
Fra foredragsholderens erfaring som guide for udlændinge i Danmark inddrages ligeledes reaktioner, der kan være med til at give et billede og måske en bedre
forståelse af os selv.
Foredraget kan, om ønsket, deles op i to dele, så anden del består af påstande og spørgsmål, der kan drøftes ved bordene.
Poul Erik Jespersen
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: 3.750,-
Honorar til transport: t/r Vamdrup


Andre foredrag ved Poul Erik Jespersen


Om foredragsholderen

Poul Erik Jespersen

Guide, turistfører, rejseleder, forfatter Overgade 4 6580 Vamdrup Telefon: 75582520 Se website Skriv email

Jeg er uddannet som turistfører på Roskilde Universitet, og har de seneste 6 år guidet talrige ture rundt omkring i Danmark. Med den baggrund og min bopæl i Trekantområdet er den nationale og lokale historie på plads til at gøre foredragene meget konkrete
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked