Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Død over moralen


Retten til at være unormal Nietzsche udtalte engang, at moral er livsfornægtelse. Moral er, ifølge ham, nogle regler, man pålægger andre, dybest set fordi man ikke selv er i stand til at leve livet. Moral er altså noget, der anvendes til at fortælle andre, at ”det burde de ikke”. Men moral er noget, der hele tiden skal udfordres, så vi ikke pludselig er fanget i et kæmpe net af uskrevne regler, som forhindrer os i at leve det liv, vi vil.
I dag er man umoralsk, hvis man ikke er i stand til at følge de meget snævre livsspecifikationer, som vi selv har opstillet i vores samfund. Vi skal være sunde, slanke, uddannede, velplejede, velovervejede, ikke-rygende, afholdende, veltalende, monogame – ja, bare ”kontrollerede”. Og vi er alle sammen enige om, at vi bare kan følge disse simple anvisninger – eller?
Dette foredrag skal ses som en provokation, der lægger op til diskussion – og er en kamp for retten til ”uhensigtsmæssige drifter” og ”umoralsk opførsel”. Vi skal ikke altids give efter for samfundets moralske anvisninger. Når man har behov for at dømme andre, der vælger at leve ”anderledes”, kan det så som Nietzsche antyder skyldes, at man ikke selv tør leve livet? Eller er det bare et argument, de umoralske bruger som påskud/undskyldning for deres gerninger?
Karin Liltorp
Varighed: 1 time
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport:


Andre foredrag ved Karin Liltorp


Om foredragsholderen

Karin Liltorp

Bangsbo Plads 53 2720 Vanløse Telefon: 22260344 Se website Skriv email

Jeg er født i 1972 i Hjørring, bor i Vanløse med mand og børn, har eget firma, der sælger konsulentydelser til farmaindustrien. Har gennem de seneste 15 år været engageret i frivilligt arbejde med psykisk sårbare, og er desuden uddannet begravelsesleder.
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked