Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Kaj Munk - det hele menneske


Kaj Munk (1898-1944) var en munter mand. Han anerkendes verden over for sine klare tanker og stærke holdninger; og af mange betragtes han som en martyr. Men i dette portræt af digterpræsten bliver det klart, at han også var en livsglad humorist og en lattermild familiefar.

Foredraget beretter om digterens opvækst, virke og pludselige død. Mogens Holm, der som Munk er opvokset på Lolland, kombinerer anekdoter om forfatteren med teologiske formaninger, polemiske artikler, poesi og prosa. Der bydes blandt andet på ”Du ved det godt mit hjerte”, “August” og “Den Blå Anemone”. Hvortil kommer enkelte ukendte tekster, fremført på lollandsk – ganske som Munk skrev dem.

Kaj Munk var en betydelig skikkelse i moderne dansk drama, med et fast udgangspunkt i kristendommen. Han har endvidere skrevet lyrik, essays og artikler; og giver jævnligt anledning til debat og ny erkendelse. I årene efter første verdenskrig nærede Munk beundring for magtmennesket, men efter Danmarks besættelse 1940 støttede han helt og fuldt den nationale frihedskamp. Han blev skudt af tyskerne i Hørbylund plantage nær Silkeborg.

“Munk var det store navn i 30-ernes dramatik... og ved sin personlige skæbne under besættelsen kom han til at gribe dybt ind i nationens liv.” (Jens Kistrup)
Mogens Holm
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport:


Andre foredrag ved Mogens Holm


Om foredragsholderen

Mogens Holm

Forfatter og moderator. Platanvej 22 1810 Frederiksberg C Se website Skriv email

Mogens Holm: Forfatter til bl.a. ’Theatre-in-Business’, ’Samfundsteori og hverdagskunst’, ’Danmark i 80’erne’ ’På virkelighedens spinkle racer’, ’Min barndom på Lolland’ og flere dramatiske værker. Uddannet ved Statens Scenekunstskole og Copenhagen Busine
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked