Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Gustav Wied - satiriker og samfundsrevser


Et foredrag om Gustav Wieds opvækst, forfatterskab og familieliv. Digterens popularitet kulminerede i starten af 1900-tallet, og han blev af sin samtid blev opfattet som en „enfant terrible", fordi han havde markante meninger om både mennesker og samfund. Men han var først og fremmest humorist - og dertil en folkekær og farverig personlighed.

Gustav Wied (1858-1914) virkede også som skuespiller, men han var først og fremmest flittig som forfatter. Og hans romaner læses stadig. Flere af dem, fx ’Livsens Ondskab’ og ’Slægten’ har dannet forlæg for film og tv. Hans skuespil, ’Skærmydsler’ og ’Den Hellige Ånd’, opføres jævnligt. Og hans humor og spidse pen er værdsat, ikke mindst det handler om fx kirke, kristendom eller kønsroller.

Foredragsholderen, der som Wied er opvokset på Lolland, har samlet brudstykker til et afvekslende og underholdende portræt. Der bydes bl.a. på ’Den Hellige Ånd’, samt forfatterens mest betydningsfulde digt, skrevet til musen Nathalia Larsen.

“Over for eftertiden står Gustav Wied som et menneske, der vil chokere... en forarget, som vil fremme godhed blandt mennesker.” (F.J. Billeskov-Jansen).

Mogens Holm
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport:


Andre foredrag ved Mogens Holm


Om foredragsholderen

Mogens Holm

Forfatter og moderator. Platanvej 22 1810 Frederiksberg C Se website Skriv email

Mogens Holm: Forfatter til bl.a. ’Theatre-in-Business’, ’Samfundsteori og hverdagskunst’, ’Danmark i 80’erne’ ’På virkelighedens spinkle racer’, ’Min barndom på Lolland’ og flere dramatiske værker. Uddannet ved Statens Scenekunstskole og Copenhagen Busine
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked