Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
TIL DØDEN OS SKILLER...


Foredrag baseret på Britta Helbeks bog
Da Britta Helbeks mand, Henning, i 1999 bliver ramt af en sjælden og ondartet kræftsygdom i hjernen, er der kun eksperimenterende hård kemobehandling som udvej, hvis Henning skal overleve.
Henning overlever men som hjerneskadet og hverken han eller deres samliv bliver som før. Britta Helbek, der nu skifter rolle fra at være Hennings hustru til at blive Hennings pårørende og hjælper, skal finde nye muligheder og træffe mange svære beslutninger på vegne af dem begge. Det bliver et til tider barsk og turbulent forløb frem til 2015, hvor Henning dør. Men også et forløb, hvor kærligheden mellem dem finder sin egen måde at overleve på.

"Hvis jeg kan bidrage til at andre pårørende kan finde nye muligheder i sig selv, finde trøst og måske nogle svar i så svær en situation, hvor ligeværden mellem to mennesker udfordres voldsomt, så gør jeg gerne det. Det tager lang tid at nå til anerkendelse og accept, når et fælles liv lægges i ruiner. Og det er helt uden betydning om hjerneskaden skyldes demens- andre sygdomme i hjernen, skyldes et traume eller noget helt andet. Problemer, tab og sorg er de samme. Den pludselige ubalance mellem ægtefæller eller anden nærtstående, er den samme.
Bog og foredrag retter sig i øvrigt også mod både fagpersoner og besluttende politikere, for de etiske problemstillinger er stadig lige aktuelle og langt fra løst. Jeg har ikke svarene på det hele, men jeg har noget erfaring, og det deler jeg gerne ud af", siger Britta Helbek.

Varighed: Enten 1 time eller 2 X 45 min med indlagt 15 min pause.
Pris: Afhænger af varighed. Kontakt for mere information
Transport: Statens gældende takster + evt. broafgift.
Britta Helbek
Varighed: 1 time
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: Efter gældende takster


Andre foredrag ved Britta Helbek


Om foredragsholderen

Britta Helbek

Bredgade 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 50503435 Se website Skriv email

Britta Helbek, forfatter, skribent og foredragsholder.

Britta Helbek blev født i Norge (1950), hvor hun boede, til hun flyttede med sin familie til Danmark (Silkeborg) i 1955, hvor hun voksede op. Faren var dansk, moren halv tysk og halv fransk af opri
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked