Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Da danskerne ville omvende verden


Missionsbevægelsens historie ’Mit kære barn’ – kaldte Gandhi en af dem. En anden skabte et indisk alfabet. Én grundlagde Syriens første sygeplejeskole. Og en nordjysk landmand blev læge og kirkegrundlægger i Nigeria. Som missionærer kæmpede de alle sammen for at udbrede deres tro til resten af verden.

Foredraget Da danskerne ville omvende verden bygger på en aktuel ph.d.-afhandling om den danske missionsbevægelses historie.

Historien illustreres af gribende og tankevækkende fotografier, som de danske missionærer selv har taget, og stiller skarpt på en glemt historie om det folkelige Danmark og folkekirkens globale betydning.

Kristen mission er et stykke dansk verdenshistorie – men en historie som de færreste kender i dag.
Sådan har det ikke altid været:

Indtil anden verdenskrig var op mod 100.000 danskere medlem af en missionsorganisation, og 10-15% af befolkningen var tilknyttet foreninger, der direkte støttede missionen.

Ude satte flere hundrede missionærer deres aftryk på verden gennem kirker, skoler og hospitaler. De prøvede at omvende folk til deres egen tro, udbredte skolevæsen og moderne medicin og var med til at undergrave århundreder gamle traditioner.

Hjemme udgav de bøger, trykte tidsskrifter, og deres velsøgte udstillinger var forsidestof i dagspressen og trak titusinder af besøgende.

Foredraget fortæller historien om ydre mission som reformationens globale arv og folkekirkens glemte historie. Og stiller spørgsmålet: Hvad fik danskere til at brænde for folk på den anden side af kloden – mennesker de aldrig ville møde?
Var hospitaler og skoler næstekærlighed, lokkemiddel, eller noget helt tredje?
Daniel Henschen
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: Efter aftale


Andre foredrag ved Daniel Henschen


Om foredragsholderen

Daniel Henschen

Jeg er Ph.d. i historie på en afhandling om den danske missionsbevægelses historie.

I en del år har jeg forsket i - og skrevet om - forskellige sider af historien om kristen mission, som jeg mener er en alt for undervurderet faktor i forståelsen af rø
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked