Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Cold Hawaii – en udviklingshistorie


Foredraget om Cold Hawaii's udviklingshistorie tager sin begyndelse med de første danske surfere i 1970'rne. I 1981 får den første tyske surfer øje på bølgerne ved Klitmøller, og så begynder udviklingen så småt at tage fart.
Finn Jorsal fortæller bl.a. om sit arbejde med at finde ud af, hvor betegnelsen "Cold Hawaii" stammer fra, og om udviklingen op gennem 90'rne, hvor modsætningsforholdet mellem lokalbefolkningen og de fremmede surfere tog til.
Nogle af de lokale fiskere og surfere tog ansvar, men det var med etableringen af "Masterplan for udviklingen af Cold Hawaii" fra 2006/07, at surfmiljøet bliver anerkendt som et vigtig element for udviklingen af erhverv, turisme og bosætning.
Den første PWA world cup fandt sted i 2010, og siden har der været world cups i windsurfdisciplinen "wave performance" frem til 2017, hvor udviklingen tog yderligere fart.

Foredragsholderen blev i 2013 præsident for foreningen "Friends of Cold Hawaii", som forestod de årlige world cups, men i august 2016, midt under OL, blev han kaldt til Rio for dels at underskrive en såkaldt MOU (Memorandum of Understanding) om "bæredygtig surfturisme" mellem Rio Kommune og Cold Hawaii/Thisted Kommune og dels at underskrive en aftale med International Surf Association (ISA) om at afholde det første WM i Stand Up Paddling (SUP) i Europa, den event som kom til at hedde Copencold Hawaii. Alt dette fortæller Finn Jorsal om med mange spændende detaljer, fx om Cold Hawaii-øllenes rolle i hele dette begivenhedsforløb.

Finn Jorsal vil naturligvis også fokusere på Cold Hawaii-brandets betydning for udviklingen i de thy'ske kystbyer, især Klitmøller og Nr. Vorupør.

læs mere på min hjemmeside www.finnjorsal.dk
Finn Jorsal
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: kørselsgodtgørelse efter statens takster


Andre foredrag ved Finn Jorsal


Om foredragsholderen

Finn Jorsal

Dragsbækvej 31 7700 Thisted Se website Skriv email

Finn Jorsal er født i Svendborg i december 1947, voksede op i Middelfart og Strib, blev student fra Fredericia Gymnasium 1967 (hos rektor Erik Lund) og 1974 cand. mag. i klassisk filologi på Aarhus Universitet (med professorerne Franz Blatt, Holger Friis
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked