Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Emma Gad – Takt og tone i 100 år


Admiralindens råd: ”Lad dem ikke helt beherske af deres telefon, men sæt den ud af virksomhed under et måltid sammen med gæster og under en vigtig samtale.”
I 1918 fylder Emma Gads uopslidelige ”Takt og Tone” 100 år. Emma Gad var admiralinde, dramatiker og journalist. I hendes etikettebog fra gullaschtidens Danmark kunne opkomlinge og andet godtfolk orientere sig om sociale spilleregler i samfundets øvre sociale lag – regler som i høj grad satte normerne for god opførsel i resten af samfundet.
1918 er samtidig 50-året for 1968, som er blevet synonymt med det oprør, der kastede vrag på autoritære traditioner og hierarkier såvel som på autoriteter og normer for arbejds- og familieliv .
Jubilæerne er en god anledning til at tænke over, hvordan normerne for menneskeligt samkvem har ændret sig – til det værre og bedre, men først og fremmest til noget helt andet i dag.
Visse ting holder dog stadig. Som Emma Gad skrev:
”Forudsæt ikke, at den, med hvem de taler, interesserer sig for det samme, som interesserer DEM.”
Pia Fris Laneth
Varighed: 2 timer
Honorar: 0,-
Honorar til transport:


Andre foredrag ved Pia Fris Laneth


Om foredragsholderen

Pia Fris Laneth

"Pia Fris Laneth er ganske enkelt en ypperlig fortæller, der med sit nærvær og store sprogtalent formår at tryllebinde sine tilhørere – ung som gammel.”Jørgen Carlsen, forstander for Testrup Højskole. Se website Skriv email

Pia Fris Laneth brød igennem med bestselleren ”Lillys Danmarkshistorie”. Bogen blev dramatiseret og gik for fulde, begejstrede teatersale landet over i 2015-2016 .
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked