Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Verdens bedste bestsellers


Litteraturhistorien fortalt gennem ti store bestellers Hver dag udkommer der i snit 16 skønlitterære bøger i Danmark - nyudgivelser, nyoversættelser og nye udgivelser af gamle tekster. Denne jungle af bogtilbud kan forvirre den interesserede læser. Som med vin er det ikke nok ud fra omslaget og etiketten at se, hvad der gemmer sig bag den flotte typografi og det glittede eller måske helt matte papir med det kunstneriske træsnit. Men modsat vin findes der ikke en “appellation contrôlée” – en fælles standard eller målestok for, hvad der kan betragtes som lødig og ordentlig litteratur. Dette kompliceres af, at bogbranchen selv fokuserer på deres bestsellers, samtidig med at de mest læste bøger ikke altid er de mest anerkendte blandt anmelderne.

"Verdens bedste bestsellers” er en kort indføring i romanens historie set fra ti bestsellers der fra årene op til den franske revolution og til nu har delt vandene og samlet læserne. Hør om "Den unge Werthers lidelser” og selvmordet som æstetisk og politisk oprør. Få mere at vide om Heidegger og Heidi-bøgerne - naturbørn og civilisationskritik og Sven Hazel, Tolkien og krigslitteraturens årti og slut af med den skyldbetyngede muslim i “Drageløberen” og angeren som verdenstema.
Louise Svanholm
Varighed: 2 timer og 15 minutter
Honorar: 5.000,-
Honorar til transport: Efter aftale


Andre foredrag ved Louise Svanholm


Om foredragsholderen

Louise Svanholm

mag.art Litteraturvidenskab Nyhavn 12 1051 København K Telefon: 30531065 Skriv email

Louise Svanholm, magister i litteraturvidenskab med speciale i bestselleren som æstetisk og socialt fænomen. Har også skrevet om autofiktionens historie i international litteratur og teori. Derudover har jeg været medforfatter på bøgerne "Guldkornene" og
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked