Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
HILDEGARD-SALON - Jytte Abildstrøm, Poul Høxbro og Kirsten Kjærulff


I sine visioner hører Hildegard Gud sige: Jeg, den guddommelige værens ildfyldte liv, flammer i markernes skønhed, jeg lyser i vandene og brænder i sol, måne og stjerner. Med hver luftning vækker jeg alt til liv ...
For Hildegard er alt i verden gennemlyst af Guds nærvær – alt er helligt: Universet, naturen, menneskekroppen, lægekunsten, og ikke mindst musikken. Den åbner Himlen og løfter mennesket op til dans med englene.
Hildegard levede i højmiddelalderen (1098-1179), men hendes verdensopfattelse og menneskesyn er i dag mere aktuelt end nogensinde. I sine visioner bliver hun advaret om de miljøkatastrofer, som i dag truer med at udslette menneskeheden og hele vores klode – miljøkatastrofer, som er forårsaget af vores grådighed og egoisme.
Men i dansen med englene, Guds sendebud, får vi styrke til at kæmpe mod vores egoisme og alle destruktive kræfter, så vi til sidst kan nå vort livs mål: Genforeningen med Ham, der har skabt os og alt det skønne, sande og gode i verden.
I foredraget indgår Hildegards musik spillet af middelaldermusikeren Poul Høxbro på fløjter og slagtøj. Jytte Abildstrøm lægger stemme til Hildegard og vil svøbe det hele i humorens røde fløjl og kærlighedens gyldne silke.

Hjælpemidler: Digitalprojektor.
Kirsten Kjærulff
Varighed: 2 timer
Honorar: 8.000,-
Honorar til transport: Efter aftale


Andre foredrag ved Kirsten Kjærulff


Om foredragsholderen

Kirsten Kjærulff

Cand.mag. pens. universitetslærer. Skolegade 5 8600 Silkeborg Telefon: 26187057 Skriv email

Cand.mag. pens. universitetslærer. Født 1937, cand.mag. 1966 i musik og litteratur. Har fra 1988 undervist på Århus Universitet i musikhistorie, videnskabsteori, musikfilosofi.
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked