Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Kejseren af Portugalien


En genfortælling af Selma Lagerlöfs roman fra 1914. “Kejseren af Portugalien” anses af mange for Selma Lagerlöfs (1858-1940) største kunstneriske præstation, Det er da også en fortælling, der kan læses på mange planer.
Hvorom alting er: Kejseren af Portugalien er også, og måske først og fremmest, en fortælling om den alt tilgivende kærlighed, der nok fører til fornedrelse og død, men også til liv og forklarelse.
”Kejseren af Portugalien” er den vidunderlige og smertefulde fortælling om en mands vanvittig store kærlighed til sin datter. Om livet og dets kærlighed og smerte. Om faderen Jan, den fattige daglejer i det Svenske Värmland, der aldrig bliver træt af at fortælle om den dag,
hvor hans datter blev født. Den dag da også hans hjerte blev sat i gang for første gang, da han blev et levende menneske. ”For den som hverken mærker sit hjerte i sorg eller glæde, kan rigtig nok ikke regnes for et rigtigt menneske.” Fortællingen indeholder også, hvad der senere skete ham og hans datter, da de blev adskilt, hvordan han lukkede øjnene for den virkelighed hun havnede i, og om hvordan han blev til Kejseren af Portugalien.
En fortælleaften i stearinlysenes skær, en litterær oplevelse.
Bolette Elvstrøm
Varighed: 1 time og 45 minutter
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: statens kørselstakster


Andre foredrag ved Bolette Elvstrøm


Om foredragsholderen

Bolette Elvstrøm

Foredragsholder, Hverdagsturist, Højskolemenneske Kielsgaardsvej 38 8680 Ry Telefon: 61319003 Se website Skriv email

Jeg har gennem mange år arbejdet med fortælling, teater, ledelse og kreative processer.
Den gode historie og relationer mellem mennesker har altid været et vigtigt
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked