Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Danmarkshistorie fortalt som i gamle dage


- et foredrag om den mundtlige fortælling i skolen før og nu Jens Peter Madsen var så heldig, at få fortalt danmarkshistorie i sin skoletid "Lige ud af hovedet og uden bog"
Når læreren fortalte om "Mordet i Finderup Lade" "Danehoffet på Nyborg Slot" "Dronning Dagmar" "Niels Ebbesen" og alle de mange andre dramatiske historier som danmarkshistorien er rig på, så sad vi der med åben mund og polypper. Vi var med lige midt i danmarkshistorien og der var børn med i historierne, som hed Ole og Niels lige som os.
Det var nok ikke de historier som stod i bøgerne, men de var levende og fyldt med sanserige billeder. Det mærkværdige er, at vi huske historierne nu mere end 50 år efter, og at de billeder som vi ser er fyldt med detaljer, navne, årstal og stednavne. Jens Peter Madsen fortæller et udvalg af historier fra danmarkshistorien og lægger op til en samtale om, hvad vi fik med fra barndommens fortællende skole, og hvordan den mundtlige fortælling igen kan blive et aktiv for den danske skoles børn.
Jens Peter Madsen
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: efter statens takst


Andre foredrag ved Jens Peter Madsen


Om foredragsholderen

Jens Peter Madsen

Foredragsholder og historiefortæller Vandmøllevej 6 5220 Odense SØ Telefon: 65973446 Se website Skriv email

Et foredrag med Jens Peter Madsen er et klogt og engageret oplæg om mundtligt historiefortælling, som mange kender det fra deres barndom og skoletid. Han dyrker en meget gammel metode, som han kalder "Lige ud af hovedet og uden bog" og han har gode erfari
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked