Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Jeppe og Nille - som ”visuelt hørespil”(læseteater/reading)


Hvorfor drikker Jeppe? Henning Hansens og Karen Borbergs teaterforedrag vil give dig en fantastisk mulighed for at finde svar på dette, når du har oplevet fortællingen om dansk teaters største og mest elskede klassiker - JEPPE PAA BJERGET.

Den geniale Holberg skrev ”Jeppe” i 1722 og taler til os i dag, næsten 300 år efter.

Vi fortæller/læser/spiller/tolker denne begavede vidunderkomedie fra et bord og to stole. De fleste kender vel forestillingens ”plot” – komediens titelfigur er fæstebonde i den fiktive landsby Bjerget på Sjælland – Jeppe har en skrap kone, Nille, med ”krabasken” Jeppe er taber, sølle skvat, alkoholiker, uden uddannelse, mobbeoffer osv. Holberg stiller spørgsmål, som vi måske burde stille os selv i dag, hvor der stadig findes alt forfor mange”Jepper” i samfundet!

Jeppe bruger ikke sin fornuft til at løse problemerne og stå imod Nilles tyranni, men søger på ufornuftig vis trøst i brændevinen. Derfor går det ham galt.

Nilles ufornuftige og hårde behandling af Jeppe er medvirkende til, at han drikker og ender i ulykke. Med dette motiv viser Holberg, at en uoplyst og hårdhændet omgang med folk ikke er den rigtige.

Jeppe er i rollen som baronen mindst lige så undertrykkende og urimelig, som Nille er overfor sin mand. Dermed viser Holberg, at folk, der lider af undertrykkelse, selv vil reagere undertrykkende, hvis de kommer til magt.

BUDSKAB og MORALE: Man skal lære at bruge sin sunde fornuft!
AFSKAF FATTIGDOMMEN!
Henning Hansen
Varighed: 2 timer
Honorar: 4.000,-
Honorar til transport: Efter aftale


Andre foredrag ved Henning Hansen


Om foredragsholderen

Henning Hansen

Fortæller Tulipanvej 76 8600 Silkeborg Telefon: 86825962 Se website

Foredragsholder og skuespiller gennem mange år i højskoleforeninger, pensionistforeninger, folkeuniversitetet, menighedskredse, klubber o. lign.
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked