Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Kagerne og kirkeåret


Årets helligdage set gennem kagebriller Mange af årets helligdage er lidt svære at forstå. Mit kageforedrag giver tilhørerne nye vinkler til at se og forstå årets mere eller mindre velkendte helligdage. Fortællingerne om højtidskagerne giver på en let forståelig måde ny indsigt i helligdagenes betydning.

Hvad spiser man til Helligtrekonger? Hvorfor fejrer vi kyndelmisse?Hvordan kan påskens drama udtrykkes i en kage? Hvad er "Fede tirsdag"? Hvad er jul uden brune kager? Og hvilken dag på året giver det - måske - mening at undre sig over, om hvorvidt Jesus havde lakrids mellem tæerne?

Jeg bevæger mig i foredraget gennem kirkeåret og fortæller om kagerne, der knytter sig til årets højtider og om, hvorfor det er sådan. Jeg giver også eksempler på kager, som jeg selv har udviklet ved at kombinere teologiske viden, pædagogisk sans, bageevner og ofte et lille drys humor, når traditionerne ikke har slået til.

Jeg viser masser af lækre billeder, som måske kan give tilhørerne lyst til selv at gå i gang i køkkenet og forhåbentlig giver foredraget en lille lækkersult - men allerhelst har mine fortællinger givet tilhørerne anledning til eftertanker om vores mere eller mindre velkendte vaner og skikke.

Hvis I vil servere nogle af de kager, som jeg omtaler i foredraget, sender jeg gerne opskrifter.

Kontakt mig. Jeg kommer også med kort varsel.
Lise Lotz
Varighed: 1 time
Honorar: 3.500,-
Honorar til transport: + transport


Andre foredrag ved Lise Lotz


Om foredragsholderen

Lise Lotz

Kagekonsulent, foredragsholder, eventudvikler Kingosgade 7 1623 København V Telefon: 31541919 Se website Skriv email

Lise Lotz er cand.theol., og hun kombinerer sin faglige viden med sin søde passion i foredrags- og eventvirksomheden Kage! Kage! Kage!
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked