Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Det er jul!


Hjerternes fest. Vi vil stemme sindet og forberede os på den mest højtidelige kristne højtid vi stadig er fælles om: julen! For nok er julen hjerternes fest – men det kan også være en ensom tid for de ensomme – vi synger jo ”ind under jul hvor er det trist” – og det kan være en kilde til konflikt i familien om der skal and eller gås på bordet for at holde traditionerne i hævd.
For at ramme den helt rette stemning trakterer vi med Johannes Møllehave’s juleevangelium, Jeppe Aakjærs nisse-og troldehistorier, Halfdan Rasmussens fantastiske julekalender og Peter Plys’ digt om sne. Og ikke mindst drysser vi ud over det hele de bedste og mest kendte sange og salmer. Nogle af de allesmukkeste sange hører netop julen til, fordi de beskriver vendingen fra mørke til lys og livets sejr over døden. Samtidig trækker nogle af sangene også linier tilbage til den førkristne solhvervsfest, som stadig sætter stærke aftryk på julen. Der skal være mad og drikke nok!
Med al denne fryd og fred i ord og toner når vi frem til at kunne synge med overbevisning: ”så kommer jul!”.
Helge Teglgård
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: 3.000,-
Honorar til transport: 3,75 pr km


Andre foredrag ved Helge Teglgård


Om foredragsholderen

Helge Teglgård

Højskolelærer, musiker og talepædagog Teglgårdsvej 97 8300 Odder Se website Skriv email

Helge Teglgård, f. 1959. Højskolelærer siden 1989 på højskolerne Krabbesholm, Rødding, Testrup, Odder og Rude Strand. Udannet cand. phil. i musik på Århus Universitet, sidefag i retorik. Uddannet talepædagog. Sanger, musiker og komponist. Underviser i mus
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked