Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Kristne reaktioner på situationen i Mellemøsten siden 2011


De kristne grupper i Mellemøsten er sat under voldsomt pres. I begyndelsen af det 20. århundrede udgjorde kristne omkring 20 % af befolkningen i Mellemøsten. I dag er tallet nede på omkring 5 %, og det er støt dalende. Kristendommen i Mellemøsten går helt tilbage til de første apostle, og idag er der både antikke og nye menigheder.

Niels Valdemar Vinding har som deltager og underviser været aktiv i det interreligiøse arbejde med kristne kirker og organisationer, og kan berette om hvordan de ser sig som kristne, som lider lige som Kristus gjorde – vel vidende, at det værste endnu ikke er over dem.

Foredraget ser nærmere på de teologiske svar og forklaringer de kristne giver på situationen i mellemøsten lige nu, efter det arabiske forår, efter revolutionerne i Egypten, efter borgerkrigen i Syrien og efter ISIS.
Niels Valdemar Vinding
Varighed: 1 time
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: Efter gældende takst


Andre foredrag ved Niels Valdemar Vinding


Om foredragsholderen

Niels Valdemar Vinding

Hvedevej 1 2700 Brøsnhøj Telefon: 51217682 Skriv email

Niels Valdemar Vinding, ph.d., BA (teol), cand. mag. islamstudier, er adjunkt ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet, hvor han forsker i islam og muslimer i Danmark og Europa med særlig fokus på sharia, religion og
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked