Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Klang af klokke, af sværd og skjold - livssynet i den danske sang


Den danske sang er, som bekendt, en ung, blond pige. Hun går omkring og nynner glad i Danmarks hus, og lydene på hendes læber vidner om alt det, der rører sig i det lille land. For sangen har både klang af klokker, af sværd og af skjold, og dens tone er så gammel som landets lange liv. Nogenlunde sådan kan man gengive indholdet i første vers af højskolesangbogsklassikeren over dem alle – Kai Hoffmanns "Den danske sang er en ung blond pige". Sangen blev oprindelig skrevet som indledning til landssangstævnet på Det Kongelige Teater i 1924, og formålet med både den og hele stævnet var klart og umisforståeligt: At blæse liv og kraft i folkets sanglyst – og derved give mod og vilje til at arbejde og kæmpe for Danmarks fælles vel. For den virkelige danske sang er alt andet end underholdningsmusik; den er folkets åndedræt. Når den visner, sygner det fælles liv hen, og når den blomstrer, blusser livet og viljen op.

For det er sandt, hvad vi synger: den danske sang har både klang af klokke, af sværd og skjold. Foredraget er en fortælling om livssynet i den danske sang – og en opsang til at huske på guldet i mulden og at lytte godt efter, mens vi synger fra den sangskat, der også i dag har noget afgørende at sige os om, hvad det vil sige at være et levende menneske og være barn af et lille folk midt i den store, vilde verden.
Johan Christian Nord
Varighed: 2 timer
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: Efter aftale


Andre foredrag ved Johan Christian Nord


Om foredragsholderen

Johan Christian Nord

Valgmenighedspræst Kirkebakken 13 8620 Kjellerup Telefon: 28609120 Se website Skriv email

Jeg er valgmenighedspræst i Kjellerup og Omegns Valgmenighed, ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet og grundtvigsk altmuligmand.
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked