Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Længslen efter den levende Gud - fra ateist til præst


Hvordan ser det ud, når et nutidsmenneske bevæger sig fra den påståelige ateisme til den kristne tro? Hvilke bevægelser i det indre liv kan få et menneske til først at melde sig ud af folkekirken og sidenhen ende som præst i samme kirke? Foredragets anslag er noget så skamløst som min egen fortælling om vejen fra kristendomshadende gymnasieelev til grundtvigsk valgmenighedspræst. Meningen med dette personlige anslag er at bruge min egen, lille historie til at give et større billede af tiden, kirken og livet. For i vores tid vågner den religiøse længsel igen. Det er ikke bare interessen for etiske og eksistentielle spørgsmål, der rører på sig; nej, det er hjerternes virkelige længsel efter den levende Gud, der er ved at dukke frem fra det dyb, som det tyvende århundrede havde sænket den ned i. Denne længsel skal folkets kirke tage alvorlig; for hvis den fælles kirke ikke er det sted, hvor levende og søgende mennesker kan møde deres Gud, så vil de lede efter ham andre steder
– og ende med at finde andre magter end ham, de egentlig ledte efter. Håbet med foredraget er, at det kan give anledning til en god og vigtig samtale, hvor enhver med hjerte for troens liv, kan lade munden løbe – og hvor foredragsholderen ikke har for travlt med at komme hjemad.
Johan Christian Nord
Varighed: 2 timer
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: Efter aftale


Andre foredrag ved Johan Christian Nord


Om foredragsholderen

Johan Christian Nord

Valgmenighedspræst Kirkebakken 13 8620 Kjellerup Telefon: 28609120 Se website Skriv email

Jeg er valgmenighedspræst i Kjellerup og Omegns Valgmenighed, ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet og grundtvigsk altmuligmand.
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked