Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Vejen mod 1864


Enden på det danske imperium Hvorfor gik det så galt, at Danmark mistede Slesvig og Holsten og måtte opgive sine forestillinger om at være en stormagt?
Meget i slutningen af 1700-tallet og første halvdel af 1800-tallet peger på et land, som er sig selv nok. I den kamp for demokratiet, der foregår i landet og som fører frem til grundloven i 1849, ligger en styrkelse af nationalfølelsen, som måske bliver til noget, der ligner nationalisme. Guldaldermalerne og forfatterne, der tegner et billede af den danske idyl, bidrager hertil. Guldhornene bliver stjålet og bliver derved et nationalt symbol. I 1814 mister Danmark Norge, dermed er Slesvig og Holsten, det sidste “vi har”.
Den Tapre Landsoldat og “Dengang vi drog afsted” markerer afslutningen på 3-års krigen. Frederik d. VII har lige givet os grundloven, og der er en blind tro på, at vi kan det hele – også kæmpe mod Bismarck!!
Der er mange brikker i spil frem mod det, der bliver Danmarks skæbnetime på skanserne ved Dybbøl i 1864. Foredraget her forsøger at afdække disse brikker og beskrive det forløb, der førte til, at Danmark blev et ganske lille land og måtte aflægge stormagtsdrømmene.
Poul Erik Jespersen
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: 3.750,-
Honorar til transport: til/fra Vamdrup


Andre foredrag ved Poul Erik Jespersen


Om foredragsholderen

Poul Erik Jespersen

Guide, turistfører, rejseleder, forfatter Overgade 4 6580 Vamdrup Telefon: 75582520 Se website Skriv email

Jeg er uddannet som turistfører på Roskilde Universitet, og har de seneste 6 år guidet talrige ture rundt omkring i Danmark. Med den baggrund og min bopæl i Trekantområdet er den nationale og lokale historie på plads til at gøre foredragene meget konkrete
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked