Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Fortællinger om grænseland og genforening


Mennesker og begivenheder i grænselandet I 1864 måtte Danmark endegyldigt opgive sine stormagtsdrømme. Krigene i 1800-tallet lagde grunden til nederlaget, men også til at vi fik grundloven i 1849. Som bosat i Vamdrup, hvor Kongeåen løber igennem og som mangeårig guide i blandt andet Kolding, hvor grænsen mellem Danmark og Slesvig gennem mange århundreder fulgte Kolding å, sidder foredragsholderen midt på spillepladen, der handler om krigene i 1800-tallet og genforeningen i 1920.
100-året for Genforeningen anvendes her som bagtæppe for forskellige fortællinger fra grænselandet og genforeningen. Fortællinger om Grundtvig på Skamlingsbanken i 1844, om besættelsen i 1864, om grænsestationsbyerne Vamdrup og Ellebæk/Hviding, om toldere og deres meritter ved 1864-grænsen, om monumentet "Modersmålet", om Bjørnstjerne Bjørnssons foredragsturné i Danmark i 1906, om sønderjyder i 1. verdenskrig, om afstemningen og naturligvis om Danmarks bedst dokumenterede ridetur; Chr. Xs ridt over den gamle grænse i 1920.
Poul Erik Jespersen
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: 3.750,-
Honorar til transport: til/fra Vamdrup


Andre foredrag ved Poul Erik Jespersen


Om foredragsholderen

Poul Erik Jespersen

Guide, turistfører, rejseleder, forfatter Overgade 4 6580 Vamdrup Telefon: 75582520 Se website Skriv email

Jeg er uddannet som turistfører på Roskilde Universitet, og har de seneste 6 år guidet talrige ture rundt omkring i Danmark. Med den baggrund og min bopæl i Trekantområdet er den nationale og lokale historie på plads til at gøre foredragene meget konkrete
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked