Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Hvad er racisme?


Racisme er et omstridt og omdiskuteret begreb i Danmark, bl.a. fordi det ofte forbindes med fortidens hændelser som anden verdenskrig og slaveri, og dermed opfattes som noget, der ikke hører nutiden til. Samtidig er påståelser om og afvisninger af racisme et hyppigt emne i den offentlige debat om indvandring og integration også i Danmark.
Dette foranlediger til spørgsmål om, hvornår nogen er racist, eller noget er racistisk? Behøver man at have ondsindede hensigter for at for at være racist? Hvad siger lovgivningen på området?
Foredraget har udgangspunkt i et forskningsprojekt om forskellige betydninger af racisme og tolerance, som involverer etnografiske studier i Danmark. Foredraget indkredser forskellige betydninger og former for racisme og diskrimination på baggrund af etnicitet, race og religion.
Tina Gudrun Jensen
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: Efter statens takst


Andre foredrag ved Tina Gudrun Jensen


Om foredragsholderen

Tina Gudrun Jensen

antropolog og religionssociolog Absalonsgade 15 1658 København V Se website Skriv email

Tina Gudrun Jensen er cand.mag. i religionssociologi og ph.d. i antropologi. Hun er ansat ved Københavns Universitet og indehaver af virksomheden Coexist, som har fokus på mangfoldighed og sameksistens. Hun er drevet af en nysgerrighed efter at forstå de
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked