Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Social sammenhængskraft - hvad er det?


Udtrykket `social sammenhængskraft ´ har præget den offentlige debat i de sidste årtier, ikke mindst med 11. september 2001 og andre tragiske hændelser præget af intolerance og terror, der er fundet sted rundt omkring i verden. Dette har ført til en opfattelse af migration og den deraf opståede kulturelle forskellighed som noget, der udfordrer samfunds evne til at `hænge sammen´ omkring en fælles kultur og national identitet, og som splitter fremfor at forene befolkningsgrupper.
Foredraget redegør for og diskuterer begreberne social sammenhængskraft og social kapital. Et centralt tema i denne diskussion er forskellighed, og hvad forskellighed indebærer, ikke mindst for sociale relationer på tværs af forskelle. Dette munder ud i refleksioner over, hvad der skal til for at få et samfund til at hænge sammen.
Tina Gudrun Jensen
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: Efter statens takst


Andre foredrag ved Tina Gudrun Jensen


Om foredragsholderen

Tina Gudrun Jensen

antropolog og religionssociolog Absalonsgade 15 1658 København V Se website Skriv email

Tina Gudrun Jensen er cand.mag. i religionssociologi og ph.d. i antropologi. Hun er ansat ved Københavns Universitet og indehaver af virksomheden Coexist, som har fokus på mangfoldighed og sameksistens. Hun er drevet af en nysgerrighed efter at forstå de
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked