Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
H. C. Andersen – skomagerson og eventyrdigter


tre nordiske genier, et på hvert sit feldt Tre Nordiske genier, Henrik Ibsen, Selma Lagerlöf og H. C. Andersen
H. C. Andersens liv var et eventyr og historien om han er unik. Det er historien om en skomagersøn, der med en usædvanlig begavelse og vilje stred sig vej gennem barndommen i Odense og et omtumlet liv i København, hvor han ved sin messen, Jonas Collins, hjælp fik skoleuddannelse og mulighed for at udvikle sit usædvanlige litterære talent.
Foredraget er en collage, der strækker sig over 70 år fra hans fødsel til hans død. Med udgangspunkt i barnet og opvæksten, bevæger vi os gennem hans liv med uddrag af hans dejlige eventyr og historier.
H. C. Andersen var en hyppig og skattet gæst på de danske herregårde. Vi skal ud på landet og ind i den inspiration, han fik ved at opholde sig dér. Her fandt han bl.a. inspiration til "Grantræet", "Den grimme ælling", "Den lille pige med svovlstikkerne", "Vinden fortæller om Valdemar Daa og hans døtre" og mange flere. Vi skal ud i Europa, hvor han også var en skattet gæst hos adel og fyrster. Endelig vender vi tilbage til København, hvor digteren døde hos ægteparret Melchior på Østerbro. Rejsen var forbi for den raske soldat, der marcherede ud i verden - 1-2, 1-2 - rejsen var slut.

Lyt også til genfortælling og oplæsning af udvalgte eventyr og historier i et smukt program, der kan sammensættes efter aftale. Forhør nærmere


Lisbeth Weitemeyer
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: 4.000,-
Honorar til transport: Efter aftale


Andre foredrag ved Lisbeth Weitemeyer


Om foredragsholderen

Lisbeth Weitemeyer

Cand mag, dramaturg Grønfeld Bygade 9 8400 Ebeltoft Telefon: 86336241 Se website Skriv email

Lisbeth Weitemeyer er cand. mag., dramaturg, rutineret foredragsholder, fortæller, guide og forfatter med fire udgivelser. Har gennem 14 år haft selvstændig virksomhed, Klar Scene, med foredrag, fortælling, undervisning og guidede udflugter. Foredrag, for
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked