Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Dronning Dorothea


reformationens dronning - lad min og Guds vilje ske Næsten 500 år er gået, men hendes historie bringer os frem til i dag fordi, den også handler om en moderne, nutidig kvindes. Hør i foredraget hvordan.
Historien om Dorothea af Sachsen-Lauenburg er historien om en myreflittig, begavet og fremsynet dronning. Hun havde udsyn, og når hun rejste ud, vente hun hjem med nyt, både politisk og kulturelt. Med hende fik vi bl.a. fasanen, lysthuset og slotshaven til Danmark. Hun var født til en fremtrædende rolle i ét af de Europæiske fyrstehuse, og 14 år gammel blev hun gift med hertug Christian af Gottorp, den senere Christian 3. Tiden var turbulent med store forandringer i det danske samfund, hvor reformation og borgerkrig rev tæppet væk under Danmarks magtfulde kirke og adel.
Da Christian 3. blev konge, stod riget foran genopbygning efter krigen og tilvænning til det Lutherske kirkesamfund. Dorothea stod ved sin mands side, og hun fulgte ham trofast og loyalt livet igennem. Hun blev med sin flid, karakter og indsigt i både hjemlige og udenlandske forhold, én af den danske dronningerækkes stærkeste personligheder.
Foredraget bringer os tæt på dronningen og ikke mindst på hendes rolle som mor for 5 børn. Men også på de mange unge piger hun tog til sig i sin Jomfruskole på Koldinghus, hvor parret havde fast bopæl gennem mange år. Dorothea var allesteds nærværende. Hun bidrog med viden og indsigt, hvor det var muligt og blandede sig i rigets og sine børns anliggender. Hun ekspanderede og moderniserede, drog omsorg for store og små, rig som fattig. Ikke mindst lå hendes ældste søns liv og virke hende stærkt på sinde. Så stærkt, at hun gang på gang bragte sig på kollisionskurs med ham, også efter han efterfulgte sin far på tronen som Frederik 2.
Et levende og indsigtsfuldt foredrag og reformationstiden og dens kongepar, der fortæller om et sønderflået land, der rejste sig under Christian 3.
Lisbeth Weitemeyer
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: 4.000,-
Honorar til transport: Efter aftale


Andre foredrag ved Lisbeth Weitemeyer


Om foredragsholderen

Lisbeth Weitemeyer

Cand mag, dramaturg Grønfeld Bygade 9 8400 Ebeltoft Telefon: 86336241 Se website Skriv email

Lisbeth Weitemeyer er cand. mag., dramaturg, rutineret foredragsholder, fortæller, guide og forfatter med fire udgivelser. Har gennem 14 år haft selvstændig virksomhed, Klar Scene, med foredrag, fortælling, undervisning og guidede udflugter. Foredrag, for
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked