Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Opdagelser og opfindelser gjort ved en tilfældighed


Forbavsende mange opdagelser og opfindelser er gjort ved rene tilfældigheder, hvilket på dansk kaldes Serendipitet og undertiden ’Glædelige Uheld’.

Under foredraget fortælles om en række af disse, som for nogles vedkommende har revolutioneret livet på Jorden, mens andre blot har gjort dagligdagen lettere at komme igennem.

Nogle af de implicerede personer modtog stor anerkendelse og prestigefyldte priser som f.eks. Nobelprisen samt tjente styrtende med penge på deres opdagelse/opfindelse, mens der for andre ikke var den store økonomiske gevinst at hente, og atter andre blev forbigået og ’snydt’ for en retmæssigt anerkendelse af deres indsats.

Eksempler på sådanne ’Glædelige Uheld’ er:
Opdagelsen af Tyngdekraften, Røntgenstrålerne, Radioaktiviteten og Penicillinet og opfindelsen af Stetoskopet, Narkosen, Vulkaniseringsprocessen, Saccharin, Coca-Cola, LSD, Teflon, Velcro, Antabus, Viagra og Cisplatin, som er et effektivt middel mod visse typer af kræft.
Preben Hartmann-Petersen
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: Gratis i hovedstadsområdet


Andre foredrag ved Preben Hartmann-Petersen


Om foredragsholderen

Preben Hartmann-Petersen

Kemiker, foredragsholder og forfatter Ahornskellet 10 2000 Frederiksberg Telefon: 36177644 Se website Skriv email

Preben Hartmann-Petersen har en kemisk og undervisningspædagogisk uddannelse. Har i mange år undervist Laboranter og Jordemødre i almen, uorganisk og organisk kemi, anvendt laboratorieteknik samt klinisk mikrobiologi og infektionspatologi.
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked