Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Henrik Ibsen – lad løgn tie og sandhed tale


tre nordiske genier, et på hvert sit feldt Tre Nordiske genier - Henrik Ibsen, Selma Lagerlöf og H. C. Andersen
Henrik Ibsen er stadig regnet for en af verdens største dramatikere med sine 24 skuespil, hvor ikke mindst de psykologiske samfunds- og persondramaer er universielle i deres psykologi og tema. Ibsens dramatik var nyskabende og banebrydende. Han beskæftigede sig ikke mindst med 1800-tallets patriarkalske sammenbrud. Som en del af "det moderne gennembruds" mænd, var han fortaler for kvindens spirende selvstændighed, hvor han bl.a. sammen med Georg Brandes stod på kvindens side.
Første del af foredraget handler om Ibsens barndom og opvækst i Skien og hans lange, besværlige vej til en chefpost på Det Norske Teater i Oslo. Hvorfor skrev han, som han gjorde og, hvad tog han med i sin dramatik fra sin barndom og unge liv? Det får vi svar på i denne del.
Efter mange år i eksil i udlandet vendte Ibsen og hans hustru hjem til Oslo igen. Her døde han i 1906

I anden del skal vi høre om udvalgte kvindeskikkelser i hans forfatterskab. Her er det begrebet "det vidunderlige", der er i fokus. Flere af hans kvinder rakte ud efter "det vidunderlige", men kun én fik det. Hør hvordan og hvem det var.

Foredraget kan også holdes i to afdelinger af 1 time og 3 kvarter med en første del om Ibsens biografi og en anden del om hans kvindeskikkelser. Forhør nærmere
Lisbeth Weitemeyer
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: 4.000,-
Honorar til transport: Efter aftale


Andre foredrag ved Lisbeth Weitemeyer


Om foredragsholderen

Lisbeth Weitemeyer

Cand mag, dramaturg Grønfeld Bygade 9 8400 Ebeltoft Telefon: 86336241 Se website Skriv email

Lisbeth Weitemeyer er cand. mag., dramaturg, rutineret foredragsholder, fortæller, guide og forfatter med fire udgivelser. Har gennem 14 år haft selvstændig virksomhed, Klar Scene, med foredrag, fortælling, undervisning og guidede udflugter. Foredrag, for
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked