Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Selma Lagerlöf – fra Mårbacka til Jerusalem


tre nordiske genier, et på hvert sit feldt Tre Nordiske genier: Henrik Ibsen, Selma Lagerlöf og H. C. Andersen
Selma Lagerlöf fik i 1909 som den første kvinde Nobels litteraturpris. Vejen til prisen i litteratur havde været både lang og besværlig. I første del af foredraget skal vi høre, hvordan det gik til. Vi følger Selma gennem barndommen og opvæksten på gården Mårbacka i Värmland. Her splittedes familien med faderens død og gårdens fallit, der satte sig som en dyb sorg hos Selma. Mange år senere skrev hun Mårbackas skæbne ind i romanen "Jerusalem". Fra barndomshjemmet gik hendes vej videre til læreruddannelse og arbejde på en pigeskole i Landskrona, hvor hendes debutroman, Gösta Berlings Saga, blev til. Romanen blev med Georg Brandes hjælp hendes gennembrud i Norden. Romanen var nyskabende i sin opbygning og Brandes så den som genial.
Med flytningen til Falun og samlivet med Sofie Elkan, åbnede en ny verden sig for hende. I Falun kunne hun hellige sig forfatterskabet og her blev den roman, der førte videre til Nobelprisen til - ved en epokegørende tilfældighed.
Hør i foredraget, hvordan én af Nordens store forfattere skabte "Jerusalem" og, hvordan det lykkedes hende at købe det elskede barndomshjem tilbage. Her var hun blevet født og her døde hun.
Foredraget holdes også med Gösta Berling som emne, forhør nærmere.

Lisbeth Weitemeyer
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: 4.000,-
Honorar til transport: Efter aftale


Andre foredrag ved Lisbeth Weitemeyer


Om foredragsholderen

Lisbeth Weitemeyer

Cand mag, dramaturg Grønfeld Bygade 9 8400 Ebeltoft Telefon: 86336241 Se website Skriv email

Lisbeth Weitemeyer er cand. mag., dramaturg, rutineret foredragsholder, fortæller, guide og forfatter med fire udgivelser. Har gennem 14 år haft selvstændig virksomhed, Klar Scene, med foredrag, fortælling, undervisning og guidede udflugter. Foredrag, for
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked