Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Undset, Greene og Waugh: Tre konvertitter


De tre forfattere Sigrid Undset (1882-1949), Graham Greene (1904-1991) og Evelyn Waugh (1903-1966) voksede alle tre op i relativt kirkefremmede familier i henholdsvis Norge og England.

Som voksne konverterede de alle til den katolske kirke, hvilket fik afgørende betydning for deres livssyn og dermed deres kunst. Deres forfatterskaber rummer det tyvende århundredes vigtigste apologetik: forsvar for den kristne tro.

Men hvorfor blev de omvendt til netop den katolske kirke? Er de dermed eksklusivt katolske forfattere, eller rummer deres forfatterskaber indsigter angående kristendommen, som kan kaldes fælleskirkelige og har almen interesse?

Igennem en vandring i Undsets, Greenes og Waughs forfatterskaber giver foredraget et signalement af det tyvende århundredes åndsliv, som de tre søgende forfattere diagnosticerede, men som de også på afgørende vis kom til at præge.

Hvad var det, Undset, Greene og Waugh manglede i deres samtid, og hvad fandt de i den tro, som de valgte til som voksne?
Martin Ravn
Varighed: 1 time
Honorar: 4.000,-
Honorar til transport: Transportomkostninger dækkes


Andre foredrag ved Martin Ravn


Om foredragsholderen

Martin Ravn

Kærvej 20 3450 Allerød Skriv email

Martin Ravn (født i 1984) har studeret teologi ved Københavns Universitet og ved Humboldt Universität zu Berlin, Tyskland.
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked