Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Marselisborg Slotspark - Dronning Margrethe og Prins Henriks gave til danskerne


Lige midt i Aarhus ligger der en kulturperle i verdensklasse 130.000 kvadratmeter. Den er åben 320 dage om året, og der er gratis adgang. Det er Marselisborg Slotpark. Når Regentparret ikke bor på slottet, er der gratis offentlig adgang til hele parkanlægget, som ligger meget smukt med udsigt over Aarhusbugten og Mols.
Gennem de seneste 50 år har Dronningen og Prins Henrik givet parken et unikt udtryk, hvor park og kunstværker spiller sammen til et kunstnerisk signalment af Regentparret. Med deres engagement og talent har de lidt efter lidt skabt et monument over Dronningens regentperiode.
Marselisborg Slotspark rummer en række kunstværker i international topklasse udført af blandt andet Robert Jacobsen, Nicolas Lavarenne, Piet Hein, Miguel Berrocal, Xia De Wu, Bjørn Nørgaard, Peter Brandes og Claus Ørntoft. De ca. 40 kunstværker fra hele verden bindes sammen med slottet og parken af fire store skulpturer udført af Prins Henrik.
Benno Blæsild arbejder i en dialog med Prins Henrik på et bogværk om den unikke perle.
Foredraget er ledsaget af billeder af kunstværkerne optaget af fotograf Knud Nielsen.
Benno Blæsild er cand. mag i historie, kunsthistorie og forhistorisk arkæologi fra Århus Universitet. Han var fra 1995-2005 museumsinspektør i Den Gamle By. Fra 2005 til 2016 har han været direktør for Fregatten Jylland i Ebeltoft.
Han har de seneste år været flittigt brugt som juleekspert blandt andet i TV2’s Go’morgenDanmark og DR TV’s ”Hvad er det værd” og ”Guld på Godset” samt i radioen bl.a. P4’s ”Café Hack”.
Han er forfatter til en række værker om købstadshistorie og om julen, blandt andet Julens Traditioner – fra hedenskab til gaveræs, der udkom i 2007. Desuden er han forfatter til en række bøger, blandt andet: Et kunstnerhjem – Michael og Anna Anchers hjem i Skagen (2003), Julens traditioner ( 2007) og Krigen på havet – omkring Jylland 1864 (2014).
Benno Blæsild
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: 4.500,-
Honorar til transport: efter aftale


Andre foredrag ved Benno Blæsild


Om foredragsholderen

Benno Blæsild

Rougsøvej 32 8961 Allingåbro Telefon: 23255005 Skriv email

Kort CV for Benno Blæsild
Benno Blæsild er cand. mag. i historie, kunsthistorie og forhistorisk arkæologi fra Århus Universitet. Fra 1985-88 var han chef for det lokalhistoriske museum i den grønlandske by Sisimiut. Derpå var han fra 1988 til 1995 sousch
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked