Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Marie Grubbe, fra kongelig svigerdatter til afgrund


Kvindeskikkelser i danmarkshistorien Med foredraget om Marie Grubbe får vi et indblik i danmarkshistorien i 1600-tallet. Hendes historie kan få os til at undres og stille spørgsmålet: Hvorfor det? Hvordan kunne hun gå så vidt? Jo, fordi hun var en kvinde, der gik sine egne veje. I dag ville vi kalde hende en mønsterbryder. Hun gik mod strømmen og lod sig føre derhen, hvor hun ville være, da hun var sat fri. For først i friheden kunne hun vælge dét, der var det rigtige for hende.
Hun blev født i 1643 og ingen kunne vide at, hun skulle blive en af danmarkshistoriens kendte kvindeskikkelser. Med sit rebelske sind og usædvanlige mod, har hun inspireret til nogle af dansk litteraturs perler.
Marie var af gammel, respekteret adelsslægt og blev som ganske ung gift ind i kongehuset. 7 år senere belv hun sendt hjem med tak for lån og flyttede ind i barndomshjemmet, Tjele,
ved Viborg. Her var hun til stort besvær for sin far, som hun hersede og regerede med indtil, han fik hende gift igen.
Maries skæbne blev for alvor beseglet, da hun forelskede sig i sin kusk. Hun levede den sidste del af sit liv på falster, hvor hun og Søren bvestyrede et færgeleje og en lille kro. Her døde hun, ludfattig, gammel og glemt.
En bevægende historie om ungdommens håb og forelskelse, den voksne kvindes selvstændige vovemod og en gammel, slidt kones sorg og død.
Historien om Marie Grubbe afholdes også som en smuk og bevægende dramatiseret fortælling, 60 min. Forhør nærmere
Lisbeth Weitemeyer
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: 4.000,-
Honorar til transport: efter aftale


Andre foredrag ved Lisbeth Weitemeyer


Om foredragsholderen

Lisbeth Weitemeyer

Cand mag, dramaturg Grønfeld Bygade 9 8400 Ebeltoft Telefon: 86336241 Se website Skriv email

Lisbeth Weitemeyer er cand. mag., dramaturg, rutineret foredragsholder, fortæller, guide og forfatter med fire udgivelser. Har gennem 14 år haft selvstændig virksomhed, Klar Scene, med foredrag, fortælling, undervisning og guidede udflugter. Foredrag, for
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked