Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Jeppe Aakjærs liv og digtning


Jeppe Aakjærs liv og digtning.
Vi kender mange af dem; har hørt om Jens Langkniv, måske fået læst højt af ”Gammel Jehannes hans bivelskistaarri” og i hvert fald sunget med på ”Jens Vejmand” og ”Jeg bærer med smil min byrde”.
Jeppe Aakjær var, om nogen, bondens digter. Særligt for ham, i forhold til mange andre kunstnere, var at han kom tilbage til Jylland; sin hjemegn, efter sine studier i København. Han købte sit elskede Jenle i Salling og holdt der i flere år folkefester inspireret af Blichers folkefester 70 år tidligere på Himmelbjerget. Her talte Jeppe Aakjær bondens og husmandens sag samtidig med, at han talte herremændene midt imod. Han havde i København mødt Georg Brandes og var en stor beundrer af ham.
Foredraget er delt i to; den ene del fortæller om Jeppe Aakjær og hans liv. Denne del understøttes af et PP—show og korte uddrag fra hans erindringsbøger. I den anden del går vi tættere på hans værker; særligt de digte, der blev folkelige gennem højskolesangbogen. I forbindelse hermed hører vi også om nogle af hans kunstnervenner; fx billedhuggeren Niels Hansen Jacobsen fra Vejen. Der vil også være oplæsning med eksempler både på kendte og ukendte tekster af Jeppe Aakjær.
Også mulighed for at synge nogle af Aakjærs digte på de kendte melodier; jeg spiller ikke, men synger gerne for.
Poul Erik Jespersen
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: 3.750,-
Honorar til transport: t/r Vamdrup


Andre foredrag ved Poul Erik Jespersen


Om foredragsholderen

Poul Erik Jespersen

Guide, turistfører, rejseleder, forfatter Overgade 4 6580 Vamdrup Telefon: 75582520 Se website Skriv email

Jeg er uddannet som turistfører på Roskilde Universitet, og har de seneste 6 år guidet talrige ture rundt omkring i Danmark. Med den baggrund og min bopæl i Trekantområdet er den nationale og lokale historie på plads til at gøre foredragene meget konkrete
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked