Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Det Kristne Profetbegreb


”Er der ikke en af Herrens profeter her, hos hvem vi kan søge råd fra Herren?” hedder det i det Gamle Testamente på et tidspunkt, hvor gode råd var dyre. Men der har altid været profeter, ikke blot i Jødedommen, men også i Kristendommen.

Niels Christian Hvidt blev i 1997 cand. theol. Fra Københavns Universitet, efter samme år at have fået tildelt universitetets guldmedalje for en afhandling med titlen ”Profeti og åbenbaring”. Han er forfatter til flere bøger, bl.a. hans italienske doktorgrad Christian Prophecy – the Post-Biblical Tradition (Oxford University Press 2007) med tidligere Pave Benedikts forord.


Han er en af verdens førende eksperter indenfor feltet og vil give et overblik over, hvad profeter er for nogen, hvad deres funktion er, og hvordan de har set ud i historien. Han vil endvidere give eksempler fra nutiden med personer som græsk-ortodokse Vassula Rydén og danske Charlotte Rørth.

Vassula, var en helt almindelig kvinde, der før sin første åbenbaring kun sjældent tænkte over sin tro og ikke ejede en Bibel, fik pludselig nogle meget usædvanlige erfaringer og får nu mennesker til at spørge, om det er muligt, at Gud, der overgår alt og alle, vil forlade Sin Trone og tale på engelsk til et moderne sekulariseret menneske og gennem hende hele sin kirke?

Mange, der har læst Vassula Rydéns bøger ”Sandt Liv i Gud”, er overbeviste om, at det er tilfældet. De tror at Gud, som beskrevet i Bibelen, bliver ved at åbenbare sig gennem tiderne, ikke mindst når der er særligt behov for det, og troen har det svært.

Se mere på www.christianprophecy.org.
Niels Christian Hvidt
Varighed: 1 time
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport:


Andre foredrag ved Niels Christian Hvidt


Om foredragsholderen

Niels Christian Hvidt

Professor, Theol.Dr. Ulriksholmvej 9 5230 Odense M Telefon: 65504325 Se website Skriv email

Professor, theol.dr. Niels Christian Hvidt, født 1969, er teolog og humanistisk sundhedsforsker, der siden 2006 har været ansat ved Institut for Sundhedstjenesteforskning på Syddansk Universitet – fra 2006-2014 ved Forskningsenheden for Helbred, Menneske
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked