Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
De to store oversættelsesbølger


Om overførsel af viden mellem civilisationer I middeladeren havde man i det meste af Europa mistet kontakten med Antikkens filosofi og videnskab. Imidlertid levede disse videre i det Byzantinske rige og lidt senere i det arabiske kalifat. Specielt kalifferne af abbasidernes dynasti promoverede fra år 760 en aktiv tilegnelse af viden gennem oversættelser af græske videnskabelige, medicinske og filosofiske værker til arabisk. Denne oversættelsesbølge var mediet igennem hvilket videnskaben opnåede sit høje stade i den arabiske verden i middelalderen.

Godt et par århundreder senere blev de europæiske lærde sig bevidste om, at den bortkomne antikke viden kunne hentes i den arabiske videnskabelige litteratur, og der blev startet en bølge af oversættelser fra arabisk til latin begyndende år 1087 på Monte Cassino klosteret i Italien. Den oversatte arabiske litteratur forsynede hurtigt Europa med den faglitteratur, som havde manglet stærkt forinden. Sammen med et begyndende nyt studium af de Antikkens værker dannede denne oversættelsesbølge baggrunden for renæssancen.

Foredraget vel beskrive og belyse hele denne spændende udvikling i videnskabshistorien.
Philippe Provençal
Varighed: 1 time
Honorar: 2.500,-
Honorar til transport: Statens befordringsgodtgørelse


Andre foredrag ved Philippe Provençal


Om foredragsholderen

Philippe Provençal

Cand.mag i semitisk filologi, Ph.D. Lundtoftegade 115 2200 København N Telefon: 86136929 Se website Skriv email

Philippe Provençal er uddannet cand. mag. i arabisk sprog og islamisk kultur og bibelsk hebraisk i fra Århus Universitet og PhD fra Københavns Universitet. Han har især forsket i arabisk og islamisk kultur, dens medicin- og videnskabhistorie, samt i moder
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked